El teu ca ara pot viatjar a més línies de l’EMT Palma


A partir de dia 1 de febrer l’Empresa Municipal de Transport (EMT) doblarà el número de línies on es podrà viatjar amb mascotes.


“El teu amic” amb bus

Actualment, l’EMT permet als passatgers viatjar amb mascotes a vuit línies: L1, A1, A2, L2, L3, L4, L20 i L35. A partir del mes de febrer aquesta autorització s’implantarà a vuit línies més: L11, L14, L16, L24, L31, L32, L46 i L47.

Amb aquesta mesura, acordada entre les àrees de Mobilitat Sostenible i Benestar Animal, es continua treballant  en el compromís aprovat al ple de novembre de 2019 que diu que el primer trimestre de 2022 totes les línies de la xarxa municipal de transport permetran viatjar amb mascotes.

Des de l’àrea de Mobilitat Sostenible recorden els cans poden viatjar a les línies que estan autoritzades  pagant un bitllet de 0,30 cèntims en metàl·lic. La normativa de l’EMT estipula que els cans que pugin al bus han d’anar lligats amb corretja i dur morrió. En els cas de cadells de ca, moixos, hàmsters, conills i altres mascotes, poden viatjar a les línies autoritzades de forma gratuïta dins una cistella de transport homologada. L’EMT no permet que viatgin a les línies els cans de races catalogades com a perilloses.

Llegenda de línies permeses

“A partir de febrer, a 16 de les 38 línies de la xarxa municipal es podrà viatjar amb cans pagant la taxa de 0,30 cèntims. Treballam amb l’objectiu de que aquesta autorització s’implanti a la totalitat de la xarxa de busos el 2022”.

Francesc Dalmau, tinent de batle de Mobilitat Sostenible

“Era un compromís per donar  resposta a una reivindicació de les associacions animalistes i millorar la convivència amb els animals de companyia a la nostra ciutat”

Ramon Perpinyà, regidor de Medi Ambient i Benestar Animal